Nezávislé testy: Hybridné meniče Goodwe boli v Nemecku opat vysoko ocenené

Spoločnosť GoodWe, popredný svetový výrobca fotovoltických meničov a batériových systémov, získala vysoké ocenenie v rámci ročných porovnávacích testov akumulátorov vykonávaných Vysokou školou technickou a ekonomickou (HTW) v Berlíne. Už tretíkrát za sebou experti HTW vyhlásili GoodWe za najefektívnejšieho ázijského výrobcu hybridných fotovoltických systémov, a to vďaka vysokej účinnosti.

Zdroj: GoodWe

O trendoch v oblasti fotovoltických technológií môžete diskutovať s odborníkmi dňa 14. marca 2024 na veľtrhu Smart Energy Forum Nitra.

Opakovaný úspech

V tohtoročnom teste výkonnosti fotovoltických systémov s ukladaním energie hybridné meniče GoodWe opäť potvrdili svoju vysokú výkonnosť pre systémy s výkonom 5 kWp a 10 kWp.

V štúdii bolo hodnotených celkovo 18 rôznych systémov skladovania energie s výkonom 5 a 10 kilowattov s cieľom stanoviť index výkonnosti systému (tzv. SPI) na skladovanie elektriny v roku 2023. SPI pre hybridné meniče GoodWe, a to zariadenia GoodWe 5 kW-EH a GoodWe 10 kW-ET, dosiahol hodnotu 91,5 %, respektíve 94,1 %, spolu v kombinácii s batériami BYD.

Index SPI (Storage Performance Index), ktorý stanovili výskumníci z HTW Berlin, je ekonomický ukazovateľ, ktorý meria, koľko elektriny testovaný systém stráca oproti tzv. „benchmarku“ (alebo teda ideálnemu referenčnému systému). Čím lepšie sú charakteristiky súvisiace s výkonom, ako je účinnosť premeny, rýchlosť regulácie alebo spotreba energie v pohotovostnom režime, tým väčšia je dosiahnutá úspora.

Toto nezávislé hodnotenie HTW poskytuje inštalačným firmám a koncovým zákazníkom dobrú referenciu na hľadanie energeticky efektívnych riešení ukladania energie. A výsledky rozhodne stoja za povšimnutie: vysoká účinnosť systému znamená menšie energetické straty, ktoré zase vedú k vyšším výnosom a k rýchlejšej amortizácii.

Vďaka výnimočnému výkonu systému si 1-fázový hybridný menič GoodWe GW5000-EH viedol veľmi dobre v testoch HTW a od najlepšieho referenčného systému (spotreba 5 MWh/rok s fotovoltickým systémom s výkonom 5 kWp) ho delí iba 1,1 percentuálneho bodu. Trojfázový hybridný menič GoodWe GW10K-ET si tiež udržal dobrú pozíciu v porovnaní s referenčným systémom (spotreba 5 MWh/rok s elektromobilom a tepelným čerpadlom).

Za zmienku stojí uviesť, že spoločnosť GoodWe predstavila aj vylepšenú verziu hybridného meniča ET PLUS+ (16A) s vyššou účinnosťou, integráciou do inteligentnej domácnosti a výkonnejšími MPPT a tiež rozšírenie radu hybridných meničov do výkonového rozsahu 15 až 50 kW o komerčné modely poskytujúce vysoký výrobný a nabíjací výkon na optimálnu akumuláciu energie. V kombinácii s vysokonapäťovým úložiskom energie Lynx Home F PLUS a komerčným úložiskom energie Lynx C podčiarkuje spoločnosť GoodWe svoje vedúce postavenie v oblasti hybridných riešení na ukladanie energie.

Použitie dvoch testovaných hybridných meničov GoodWe 5K-EH a 10K-ET v kombinácii s batériou sa majiteľovi domu vyplatí nielen z hľadiska emisií CO2, ale aj finančne, pretože systém sa môže zaplatiť už po siedmich rokoch. Vzhľadom na rastúce ceny energie bude čas návratnosti ešte kratší.

Prednosť riešenia akumulácie energie od GoodWe

Ako potvrdili nezávislé testy akumulácie energie z fotovoltických elektrární v Nemecku, zariadenie spoločnosti GoodWe umožňuje optimalizáciu úrovne vlastnej spotreby elektriny a tiež inteligentné a účinné ovládanie systémov. K prednostiam produktov patrí aj kompaktný a moderný dizajn a najvyššie štandardy bezpečnosti.

Spoločnosť GoodWe ponúka širokú škálu produktov na skladovanie energie vrátane jednofázových a trojfázových meničov a tiež vysokonapäťových a nízkonapäťových batérií. Majitelia domov v krajinách s vysokými cenami energie sa stále častejšie rozhodujú pre inštaláciu hybridných meničov, aby maximalizovali úroveň vlastnej spotreby.

Vďaka funkcii záložného napájania (t. j. back-up) poskytujú hybridné meniče GoodWe spoľahlivý zdroj energie v prípade výpadku zo siete, zatiaľ čo inteligentná správa energie prostredníctvom monitorovacej platformy poskytuje kontrolu nad spotrebou energie.

Maximalizácia spotreby vyrobenej energie

Srdcom integrovaného fotovoltického systému s ukladaním energie sú trojfázové hybridné meniče ET PLUS, ktoré sú špeciálne navrhnuté tak, aby zvyšovali energetickú účinnosť, znižovali úroveň vlastnej spotreby a poskytovali záložný zdroj energie. Vďaka inteligentnému riadeniu záťaže a širokej škále napätia batérií je možné konfiguráciu flexibilne prispôsobiť individuálnym potrebám používateľov v rámci celého domáceho ekosystému.

Hybridný menič GoodWe v kombinácii s úložiskom energie Lynx Home F PLUS predstavuje vynikajúce a spoľahlivé riešenie na ukladanie energie, ktoré poskytuje bezpečnosť a pohodlie. Vďaka tomuto riešeniu môžete efektívne hospodáriť s energiou vo vašej domácnosti, minimalizovať náklady a zároveň zvýšiť povedomie o životnom prostredí.

Ako spoľahlivý zdroj energie sa rad ET Plus dokáže automaticky prepnúť do štandardného režimu núdzového napájania UPS najneskôr do 10 ms, čím zaistí nepretržité napájanie kritických záťaží. Vďaka podpore niekoľkých komunikačných protokolov navyše rad ET plus umožňuje integráciu s inteligentnou domácnosťou, čo umožňuje jednoduché monitorovanie a správu.

Optimalizácia úrovne vlastnej spotreby v domácom ekosystéme hrá kľúčovú rolu na efektívne a udržateľné využívanie elektrickej energie. Na dosiahnutie maximálnej účinnosti a prínosov má preto zmysel využívať inovatívne riešenia, ako sú trojfázové hybridné meniče ET PLUS a úložisko energie Lynx Home F PLUS, ktoré prinášajú nielen významné úspory, ale tiež priaznivý vplyv na životné prostredie.

Rad meničov GoodWe EH predstavuje vysokokvalitný 1-fázový hybridný menič, ktorý je navrhnutý tak, aby maximalizoval úroveň vlastnej spotreby elektrickej energie v domácich fotovoltických inštaláciách. Rad EH je plne kompatibilný s vysokonapäťovým úložiskom energie, čo umožňuje plnú flexibilitu pri navrhovaní inštalácie a prispôsobení individuálnym potrebám používateľa.