Najmodernejšie riešenie PV – 5v1 s AI

Keďže sa svet snaží nájsť udržateľnejšie spôsoby využívania energie, je dôležité zamerať sa na inovatívne riešenia na uskladnenie energie v domácnostiach. Predstavte si systém, ktorý nielen využíva energiu zo slnka, ale ju aj efektívne uskladňuje, spravuje a dokonca umožňuje nabíjať elektromobil. To všetko so schopnosťou využívať pokročilé technológie, ako je umelá inteligencia, na optimalizáciu spotreby a HLAVNE v jednom kompaktnom zariadení.

Zdroj: FrankenSolar

Tento prístup kombinuje niekoľko kľúčových komponentov 5 v 1: 5-25kW fotovoltický striedač, 25kW nabíjačku DC EV, regulátor batérie, úložisko batérie a systém riadenia energie. Čo to znamená? Máte možnosť nielen znížiť svoje náklady na energiu, ale aj prispieť k ochrane životného prostredia. Súpravu je možné doplniť aj o nabíjačku striedavého prúdu s výkonom 7/11/22 kW a EPS box s možnosťou pripojenia dieselového generátora.

 

Jedným zo zaujímavých aspektov tohto systému je jeho schopnosť obojsmerného toku energie. Táto funkcia umožňuje využiť uloženú energiu nielen na pohon elektrického vozidla, ale aj na spätné napájanie spotrebičov. Tento prístup prináša väčšiu flexibilitu a efektívnosť pri využívaní energie.

 

Pokiaľ ide o bezpečnosť, najnovšia technológia batérií s viacstupňovou ochranou zabezpečuje bezpečné a efektívne uskladnenie energie. Vďaka flexibilnému rozsahu kapacity možno systém prispôsobiť potrebám malých domácností aj väčších podnikov. Kapacita úložiska sa môže pohybovať od 5 do 1440 kWh

 

Systém má tiež veľmi podarený dizajn a výhodu, že jednotlivé komponenty sa skladajú do seba bez použitia káblov. Za zmienku stojí aj to, že systém po prvýkrát prešiel testami EG.D, a je tak na zozname odporúčaných zariadení pre český trh. Systém má asymetrickú výrobu energie a vďaka vstupnému krytiu IP66 ho možno inštalovať vo vonkajšom prostredí pri teplotách -20-50 °C. Veľkou výhodou pre inštalatérov je rýchlosť inštalácie do 15 minút a nastavenie prostredníctvom aplikácie do 5 minút.

 

Hybridný systém SIGENSTOR 5 v 1 od spoločnosti Sigenergy Technology Co., Ltd. bude v Českej republike a na Slovensku distribuovať spoločnosť Frankensolar Eastern Europe s.r.o.

 

Tento systém, ktorý spája inovácie, účinnosť, dizajn a bezpečnosť, predstavuje nový krok vpred v oblasti domáceho skladovania energie.

 

Napriek tomu, že systém je na špičke súčasných technologických riešení, jeho cena je nastavená pre používateľov veľmi priaznivo.

 

Viac informácií o tomto riešení získate osobne v stánku č. 809 v hale 8 na výstave Solar Praha, ktorá sa koná 15. – 17. februára 2024 v Prahe – Letňanoch, alebo na webovej stránke spoločnosti: www.frankensolar.eu.

 

Viac vo videu nižšie: