Spoločnosť Krannich Solar rozširuje portfólio o striedače Solinteg

Popredný distribútor fotovoltaických komponentov Krannich Solar novo rozširuje svoje produktové portfólio o hybridné striedače od spoločnosti Solinteg. Zákazníci tak získajú prístup k tomu najlepšiemu na trhu so solárnou energiou.

Zdroj: Krannich Solar

Široká ponuka fotovoltaických striedačov

Solinteg je relatívne nová spoločnosť. Skupina inovátorov, ktorej poslaním je integrovať solárnu energiu do každodenného života. Ich robustný produktový rad, ktorý zahŕňa fotovoltické striedače, systémy na uskladnenie energie a monitorovacie zariadenia, je podporený záväzkom k technologickej dokonalosti.

Spoločnosť Solinteg, ktorej sa dôveruje na celom svete, spája komunity s čistou, inteligentnou a udržateľnou energiou a prispieva k ekologickejšej budúcnosti jednou inováciou za druhou. Vyrába komplexný sortiment fotovoltaických striedačov od 4 kWp do 50 kWp, ktoré prezentuje vo svojom brnenskom laboratóriu. Konkrétne ide o nový hybridný striedač s výkonom 50 kWp, ktorý Solinteg ponúka na trhu ako prvý.

Určite to bude ten správny produkt pre rýchlo sa rozvíjajúce priemyselné hybridné inštalácie. Tento striedač umožňuje paralelné zapojenie až 10 striedačov a rovnakého počtu batérií, takže s 1 zariadením môžete dosiahnuť veľký výkon.

Rastúci dopyt

Celkovo má spoločnosť výrobné závody, ktoré čoskoro dosiahnu kapacitu 10 GW. Okrem striedačov vyrába spoločnosť Solinteg aj systémy na skladovanie energie z batérií a monitorovacie zariadenia.

Vo svojom brnenskom sídle plánuje organizovať aj semináre a školenia, čo sa už v zásade deje. Inštalatéri sa môžu kedykoľvek objednať a spoločnosť Solinteg pre nich zabezpečí školenia.

„Fotovoltický trh rastie, ale mení sa aj záujem zákazníkov. Na trhoch v Rakúsku alebo aj v Českej republike pozorujeme rastúci dopyt po veľkých hybridných striedačoch s výkonom nad 15 kWp,“ hovorí Jaroslav Kocourek, viceprezident spoločnosti Solinteg pre východnú Európu.

Novootvorené fotovoltické laboratórium v Brne začalo fungovať začiatkom mája tohto roku. Cieľom laboratória je zlepšiť podporu zákazníkov spoločnosti Solinteg v regióne strednej a východnej Európy. Laboratórium slúži aj na testovanie fotovoltických zariadení, ktoré bude spoločnosť Solinteg distribuovať zákazníkom, aby sa overila ich funkčnosť a správne nastavenie pre východnú Európu.

Spoločnosť Krannich Solar sa stala oficiálnym distribútorom značky Solinteg v septembri. Prehľad produktov Solinteg nájdete tu.