Spoločnosť Fronius dodala na trh viac ako 35 GW striedačov

Spoločnosť Fronius Solar Energy vyvíja od roku 1992 inovatívne produkty a riešenia na hospodárnu a inteligentnú výrobu, skladovanie, distribúciu a spotrebu solárnej energie. Vysoké ciele sme si stanovili aj na najbližšie roky. V popredí je udržateľný rast, vytváranie hodnôt v Európe a neustály ďalší vývoj produktov a riešení.

Zdroj: Fronius

Vysoké ciele a udržateľný rast

 Ciele na rok 2023 sú jasné: do konca roka má byť denne nainštalovaných 3 000 striedačov Fronius. Od predaja prvého striedača Fronius Sunrise1 bude mať obchodná jednotka Fronius Solar Energy nainštalovaný celkový výkon 35 GW. To je 3,9 milióna striedačov, ktoré ročne vyrobia 46,8 TWh zelenej energie, čo zodpovedá 44 vodným elektrárňam².

Martin Hackl, globálny riaditeľ marketingu a predaja obchodnej jednotky Solar Energy spoločnosti Fronius International GmbH, už teraz vidí plány na najbližšie roky jasne:

„Cieľom spoločnosti Fronius je hlboké digitálne a funkčné prepojenie systémov jednotlivých odvetví, ktoré prinesie ešte viac slnečného svetla do odvetví vykurovania, chladenia a mobility. Tým sa zabezpečí ďalšia cesta k 24 hodinám slnečného svitu. Hľadanie perspektívnych riešení technických výziev je krédom rakúskej rodinnej spoločnosti od samého začiatku.

Neustály vývoj produktov a riešení je v popredí, rovnako ako silný dôraz na udržateľnosť a vytváranie hodnôt v Európe. To dokazuje aj najnovší vývoj.

Nový variant striedača Fronius Tauro

Vo februári 2023 bude k dispozícii nový 30A variant striedača Fronius Tauro ako riešenie pre rastúci podiel vysokoprúdových solárnych panelov. Ide o solárne panely s vylepšenými solárnymi doštičkami, ktoré zvládajú vyššie prúdy, čo pomáha znižovať systémové náklady.

Maximálna flexibilita pri návrhu systému s minimálnymi celkovými prevádzkovými nákladmi systému – aj to predstavuje nový variant striedača Tauro.

Zvýšené klimatické výhody pre celý systém

Vyvrcholením práce spoločnosti Fronius v oblasti trvalej udržateľnosti je hodnotenie životného cyklu (LCA) striedačov Fronius GEN24 Plus a Fronius Tauro.

„Udržateľnosť založená na dôkazoch je pre nás rovnako dôležitá ako integrácia výsledkov do vývoja výrobkov s cieľom neustále zlepšovať našu výkonnosť v oblasti udržateľnosti,“ hovorí Katrin Helmberger, vedúca oddelenia podnikovej udržateľnosti spoločnosti Fronius International GmbH. Aktuálnosť údajov je veľmi dôležitá, preto sa analýzy životného cyklu aktualizujú podľa potreby.

Najnovšie výpočty hodnotenia životného cyklu pre striedač Fronius GEN24 Plus ukazujú, že príspevok celého systému ku klíme sa dokonca zlepšil. Doba návratnosti emisií CO2e sa skrátila z 1,2 až 5,5 roka na 0,7 až 3,3 roka.

Naším cieľom je do roku 2025 úplne dekarbonizovať všetky zariadenia Fronius. Okrem toho v spoločnosti Fronius už teraz využívame 100 % ekologickú energiu a v rokoch 2014 až 2021 sme tiež znížili intenzitu emisií skleníkových plynov o polovicu.

„Sú to pôsobivé výsledky. Namiesto kompenzácie emisií sa spoliehame na plánovanie a realizáciu technických a organizačných opatrení,“ vysvetľuje K. Helmberger.