SOLSOL sa dostal medzi 100 najrýchlejšie rastúcich spoločností v Európe

Bez problémov sme si zabezpečili 92. miesto medzi najrýchlejšie rastúcimi spoločnosťami v Európe. A v rámci veľkoobchodného sektora nás prestížny rebríček Financial Times zaradil dokonca na 3. miesto. Nie je nám to cudzie, keďže sme sa do tohto prestížneho rebríčka dostali už tretíkrát. Tohtoročný rebríček však ukázal našu odolnosť a potvrdil naše odhodlanie ďalej rásť.

Zdroj: SOLSOL

Vyššie umiestnenie v rebríčku

„Minulý rok sme dosiahli 577. miesto, tento rok sme už v prvej stovke. To potvrdzuje náš rýchly, ale organický a udržateľný rast, ktorý je založený na pevných základoch. Poctivo ich na trhu budujeme už dvanásť rokov,“ hovorí o našom rebríčku Radek Orság, generálny riaditeľ spoločnosti SOLSOL.

Pri pohľade na segment fotovoltiky je neustály rast skôr raritou. V spoločnosti SOLSOL sme sa snažili využiť vývoj na trhu, ale zároveň sme investovali do ľudí a do vývoja vlastných produktov, ako je napríklad ALFRED.energy. Aj vďaka tomu sme medziročne vzrástli o 163,60 %.

Úspech napriek turbulentnému roku 2023

Rok 2023 bol vo všeobecnosti považovaný za rok plný zmien v odvetví solárnej energie. Na niektorých miestach dokonca pripomínal jazdu na horskej dráhe s ťažko predvídateľným vývojom.

„Bolo to spôsobené najmä dostupnosťou technológie v Európe a veľmi dynamickou cenovou politikou, ktorá sa stala osudnou pre mnohé spoločnosti v našom segmente. Preto sme radi, že sa nám podarilo poskočiť o 419 miest,“ uzatvára Radek Orság.

Fakty z rebríčka

SOLSOL sa celkovo umiestnil na 92. mieste. Zaznamenali sme absolútny nárast o 1 732,40 %.

V rámci Európy sme sa umiestnili na 3. mieste v kategórii „Veľkoobchod“ a v rámci Českej republiky sme jednotkou medzi distribútormi solárnych technológií.

Ôsme vydanie rebríčka Financial Times 1000 je zostavované v spolupráci s nemeckou výskumnou spoločnosťou Statista. FT 1000 predstavuje najúspešnejšie európske spoločnosti, ktoré v rokoch 2019 až 2022 rástli najrýchlejšie a dokázali prekonať výzvy, ako je pandémia kovidov, energetická kríza alebo vplyv vysokej inflácie.

Celý rebríček je k dispozícii tu.