Memodo nadväzuje významnú spoluprácu so spoločnosťou AIKO

V júni 2023 spoločnosť Memodo začala oficiálnu spoluprácu so spoločnosťou AIKO, najväčším svetovým výrobcom solárnych článkov. Európsky veľkoobchod s pobočkami v Mníchove, Prahe, Utrechte a Verone bude distribuovať prémiové panely AIKO po celej Európe a rozšíri tak svoje portfólio o panely s rekordnou účinnosťou na trhu.  Partnerstvo medzi oboma spoločnosťami bolo oficiálne spečatené na slávnostnej ceremónii, ktorá sa konala 14. júna v Mníchove pri príležitosti podpísania dohody.

Zdroj: AIKO

Spoločnosti podpísali rámcovú zmluvu na solárne panely s celkovou kapacitou 1,3 GW.

„Vždy hľadáme nové spôsoby, ako poskytnúť našim zákazníkom pridanú hodnotu a posunúť ich podnikanie na vyššiu úroveň. Moduly AIKO sú práve takýmto produktom,“ vysvetľuje Tobias Wenleder, zakladateľ spoločnosti Memodo. Lukáš Růžička, generálny riaditeľ spoločnosti Memodo Česká republika, dodáva: „Spoločnosť AIKO zdieľa to, čo považujeme za hlavný cieľ, o ktorý by sa mal náš priemysel usilovať: uhlíkovo neutrálnu budúcnosť.“

Spoločnosť AIKO sa ako svetový líder v oblasti fotovoltaických technológií od svojho vzniku venuje vývoju produktov a technologickým inováciám. Vďaka tomu nedávno prekonala svoj vlastný rekord – účinnosť panelov viac ako 24 %.

Spolupráca medzi oboma spoločnosťami zahŕňa produkty s celkovou kapacitou 1,3 GW. Spoločne prinášame do Európy čistú solárnu energiu a vytvárame ekologickejšiu budúcnosť,“ hovorí Chen Gang, predseda predstavenstva spoločnosti AIKO.

Zástupcovia spoločností Memodo a AIKO podpísali dohody v stredu 14. júna počas exkluzívnej slávnosti v Mníchove. S cieľom zabezpečiť, aby sa spolupráca rozšírila v rámci odvetvia aj mimo neho, prebiehala rozsiahla komunikácia počas najväčšieho európskeho energetického veľtrhu The smarter  Europe, ktorý sa konal 14. až 16. júna v Mníchove.

Krátku prezentáciu produktov AIKO od spoločnosti Intersolar, ktorú pripravili naši experti Energy:Experts, nájdete tu.

O spoločnosti Memodo

Skupina Memodo bola založená v roku 2013 a je jedným z popredných veľkoobchodníkov s fotovoltikou, skladovaním energie, nabíjacími stanicami a vykurovacími systémami v Európe. Energetickí experti sa zameriavajú na obchodovanie a poskytovanie súvisiacich služieb. Spoločnosť je hnacou silou energetickej transformácie a formuje novú budúcnosť, ktorá sa odkloní od vykurovacích systémov na ropu a plyn a spaľovacích motorov, ktoré poškodzujú životné prostredie.

Viac informácií nájdete na stránke www.memodo.cz.

 

O spoločnosti AIKO

Spoločnosť AIKO je poprednou svetovou spoločnosťou v oblasti technológií čistej energie. Jej činnosť sa zameriava predovšetkým na výrobu fotovoltaických produktov a kompletných riešení pre rôzne situácie vrátane solárnych článkov, modulov ABC (All Back Contact), striedačov, batériových úložísk, systémov riadenia energie atď. S poslaním „Posilnenie globálnej energetickej transformácie smerom k bezuhlíkovej spoločnosti“ sa zaväzuje pokračovať v dokonalých technologických inováciách a urýchliť proces dosiahnutia uhlíkovej neutrality.

 

Viac informácií nájdete na stránke www.aikosolar.com