DZ Dražice získala prestížne ocenenie Global Platinum Partner od spoločnosti SolaX Power

DZ Dražice, člen skupiny NIBE, sa stal globálnym platinovým partnerom spoločnosti SolaX Power!

Zdroj: DZ Dražice

Prestížne ocenenie

„Naši kolegovia Luboš Vrbata a Petr Halík z divízie Dražice Solar získali prestížne ocenenie Global Platinum Partner Award!“, uviedla spoločnosť na svojom LinkedIn profile koncom mája pri príležitosti konania SolaX Power Global Summit v Tonglu.

„Ocenenie nás radí medzi najvýznamnejších a najspoľahlivejších partnerov pre fotovoltiku na trhu, čo je dôležité najmä v posledných týždňoch a mesiacoch, keď sa neustále píše o rôznych kauzách a bankrotoch spoločností, ktoré si neplnili svoje záväzky,“ dodali zástupcovia DZ Dražice.

„Presne po roku pôsobenia na trhu je pre nás toto ocenenie tou najpríjemnejšou spätnou väzbou, ktorá nás ďalej motivuje v ďalšej práci, rozvoji a raste. Ideme ďalej!“, vyjadrila sa spoločnosť.

Úspešný štart na trhu

Spoločnosť DZ Dražice, najväčší český výrobca ohrievačov vody a výhradný dovozca tepelných čerpadiel NIBE, otvorila v apríli minulého roka fotovoltickú divíziu DZD Solar. Od jesene minulého roka sa jej podarilo zrealizovať takmer 1 000 fotovoltaických elektrární.

K úspechu spoločnosti prispel jej nebývalý záujem o obnoviteľné zdroje energie a tri piliere, na ktorých je založená: silné zázemie spoločnosti s takmer 70-ročnou tradíciou výroby, kvalifikovaní zamestnanci a osvedčení a certifikovaní montážni pracovníci. V tomto roku navyše DZ Dražice pripravuje inštaláciu dvoch fotovoltických elektrární s celkovým výkonom približne 440 kWp na strechách svojich výrobných hál v Dražiciach a automatizovaného skladu v Luštěniciach.

„Vďaka strategickej spolupráci so spoločnosťou Solax Power dokážeme reagovať na dopyt po kompletných fotovoltických systémoch vrátane ich kombinácie s tepelnými čerpadlami, ohrievačmi vody či batériovými úložiskami. Práve preto, že našim produktom dôverujeme, plánujeme vyrábať elektrinu prostredníctvom fotovoltických elektrární aj v našich areáloch v Dražiciach a Luštěniciach,“ hovorí Luboš Vrbata, vedúci divízie DZD Solar.

DZ Dražice je od roku 2022 súčasťou divízie DZD Solar zameranej na fotovoltické riešenia, ktorá ponúka komponenty na realizáciu fotovoltických elektrární (napríklad sieťové a hybridné striedače a batérie). Samotné kompletné riešenia vrátane spracovania dotácií a ďalšej administratívy sú na trh dodávané prostredníctvom overených, pravidelne školených a certifikovaných montážnych firiem.