Batériové skladovanie energie s kapacitou 50-100 kW? Iba od spoločnosti KSTAR

KSTAR je poprednou značkou v oblasti elektroniky a nových oblastí výkonovej elektroniky vrátane kritickej infraštruktúry pre dátové centrá (UPS, batérie a presná klimatizácia), modulárnych riešení pre dátové centrá a kompletných riešení pre fotovoltiku a skladovanie energie. Pod globálnou značkou Kstar New Energy vytvára po 30 rokoch existencie špičkové energetické riešenia dodávané zákazníkom na desiatkach trhov. Za týmto úspechom stojí viac ako 550 patentov, 4 200 zamestnancov po celom svete a až 630 odborníkov vo vlastnom oddelení výskumu a vývoja.

Zdroj: SMART ENERGY FORUM

Dôraz na inovácie a integrované riešenia

Spoločnosť KSTAR sa teší tejto dynamike rastu nepretržite od svojho založenia. V posledných rokoch, plných turbulencií a narušenia dodávateľského reťazca, vybudovala ďalšie 2 továrne, vrátane jednej v spolupráci so spoločnosťou CATL, kde kladie veľký dôraz na automatizáciu a technologický rozvoj. Za zmienku stojí aj to, že so zameraním na inováciu výrobkov a poskytovanie integrovaných riešení sa spoločnosť zameriava aj na firemnú kultúru a komunikáciu hodnôt v celosvetovom meradle.

Obľúbené motto zakladateľa a generálneho riaditeľa spoločnosti KSTAR New Energy pána Liu Baishana znie: „Nikdy sa nevzdávaj. Nikdy nestrácaj vieru. Pracujte pre lepší svet.“

Portfólio produktov spoločnosti KSTAR zahŕňa okrem vlajkových produktov na skladovanie energie aj rozsiahly rad striedačov. Pre rezidenčných zákazníkov je určený špeciálny rad BluE, ktorý zahŕňa jednofázové striedače s výkonom od 1 do 6 kW a trojfázové striedače a výkonom od 3 do 120 kW a systémy na uskladnenie energie do 20 kWh s možnosťou paralelného zapojenia až do 40 kWh.

Výber produktov spĺňa potreby domácich inštalácií a malých komerčných projektov. V spoločnosti KSTAR je technológia na vzostupe: k dispozícii je nová generácia fotovoltických striedačov s vyššou účinnosťou, duálnym MPPT, diaľkovým ovládaním, pripravenosťou na VPP, krytím IP65 a ľahším dizajnom bez ventilátora, rovnako ako batériové bloky CATL.

Prezentácia na veľtrhu na Slovensku

Kedy budeme môcť vidieť hlavné produkty spoločnosti KSTAR na veľtrhoch na Slovensku a v Českej republike? Už 14. marca na veľtrhu Smart Energy Forum NITRA Slovakia budú výrobky KSTAR k dispozícii v stánku spoločnosti PRO ECO SYSTEM a.s., číslo stánku 11.

Po prázdninách sa KSTAR predstaví vo vlastnom stánku v Českej republike na veľtrhu Smart Energy Forum Praha v dňoch 16. až 18. októbra, kde budú vystavené ekologické energetické riešenia pre rodinné domy, firmy a fotovoltické farmy.

Po prvých mesiacoch pôsobenia spoločnosti KSTAR v Českej republike, na Slovensku, v Maďarsku a Poľsku sa distribútori zameriavajú na model KAC50DP/BC100DE. Spĺňa mnohé očakávania súčasných investícií realizovaných v celej Európe a je vybavený príslušnými certifikátmi a zárukami. Je to stredne veľká jednotka na uskladnenie energie na použitie v inštaláciách s výkonom od 50 kW do 1 000 kW. Spĺňa potreby menších aj väčších inštalácií.

Výhody produktu

Kompletná jednotka sa skladá z batériovej skrine s rozmermi dna 1,1 x 1,1 m a výškou približne 2,4 m. Celá jednotka je prispôsobená a navrhnutá na vonkajšie použitie.

Inštaláciu tejto jednotky možno vykonať už za 3 hodiny. Vďaka takmer 100 % príprave vo výrobe. Na mieste inštalácie stačí namontovať 50kW hybridný menič a pripojiť káble dodané s jednotkou. Teraz už len pripojte káble striedavého a jednosmerného prúdu k meniču a jednotka je pripravená na prevádzku.

Vďaka zabudovanej klimatizácii a vyhrievaniu skrine pracujú batérie vždy pri optimálnej teplote. Okrem toho je systém vybavený ľahkým a ľahko použiteľným systémom klimatizácie namiesto komplikovaného a pomerne ťažkého systému kvapalinového chladenia, ktorý niektorí výrobcovia uvádzajú ako výhodu. Spoločnosť Kstar dokazuje pomocou termovízie, že chladenie klimatizáciou je dostatočne účinné. Rozdiel teplôt medzi batériami je približne 1oC.

Treba zdôrazniť, že ide o veľmi bezpečné riešenie. Okrem nepretržitého monitorovania stavu všetkých batérií je každý modul vybavený vlastným hasiacim prístrojom. Okrem toho sú ďalšie hasiace prístroje umiestnené v hornej a dolnej časti. V prípade núdze sa zariadenie automaticky vypne.

Na dosiahnutie výkonu 1 MW a kapacity až 4 MWH je možné prepojiť až 20 jednotiek.

S rozvádzačom STS je možné inštalovať zariadenia nezávislé od elektrickej siete s výkonom 100 kW a 250 kW. Rozvádzač STS umožňuje pripojenie generátora elektrickej energie.

Viac informácií o výrobku nájdete na stránke:

https://www.youtube.com/watch?v=xniQ7CnMsCU.

Kde nájdete produkty KSTAR v Českej republike a na Slovensku?
K dispozícii je vám Jirí Kaminský a spoločnosť PRO ECO SYSTEM a.s., ktorá ako hlavný distribútor dodáva výrobky zákazníkom a obchodným partnerom zo skladov v južnom Poľsku rýchlo a priamo vlastnou dopravou.
Neváhajte nás kontaktovať e-mailom: jiri@proecosystem.cz. V októbri 2023 bola tiež slávnostne otvorená centrála a servisné centrum spoločnosti KSTAR CEE v poľskom Krakove, čo je významný krok v rozvoji partnerstiev v celom regióne strednej a východnej Európy. Partnerom v Českej republike, na Slovensku, v Maďarsku a Poľsku sú teraz k dispozícii manažéri technickej podpory.