Batérie umožnia Alzheimercentru Třebíč šetriť energiu, prírodu a peniaze

Generálny riaditeľ spoločnosti Photomate Energy s.r.o. Michal Kalousek,MBA podpísal memorandum o úzkej spolupráci so spoločnosťou INVEST GATE a.s., zakladateľom INVEST GATE Funds SICAV a.s., fondu kvalifikovaných investorov, ktorého cieľom je umožniť súkromným investorom vstupovať do projektov, ktoré majú významný spoločenský dopad.

Zdroj: Photomate

Medzi takéto projekty patrí aj IGF Alzheimer centrum Třebíč, kde spoločnosť Photomate Energy s.r.o. vypracovala podrobnú analýzu spotreby elektrickej energie so zameraním na možnosť využitia fotovoltaickej výroby elektrickej energie (FV) s doplnením veľkokapacitného batériového úložiska.

V prvej fáze projektu spoločnosť Photomate Energy s.r.o. nainštaluje batériové úložisko xelectrix XPB-B35-40. Ide o batériu s kapacitou 40 kWh.

Okrem technického riešenia batériové úložisko prispeje aj k úsporám na účtoch za elektrinu. Ďalším možným využitím batériového úložného systému XPB-B35-40 je zabezpečenie núdzového napájania vybraných spotrebičov v prípade výpadku elektrickej energie v distribučnej sieti, napríklad v prípade prírodných katastrof.